Produkcja profesjonalnego sprzętu dla baristów
W odróżnieniu od innych dostępnych na rynku tamperów do produkcji zastosowano wysokogatunkową stal chromową, o bardzo niskiej zawartości niklu, zamiast powszechnie używanej stali nierdzewnej tzw 18/10. Nikiel jest bardzo silnym alergenem, i dlatego tampery Royes mogą być bezpiecznie używane przez osoby wykazujące wrażliwość na ten pierwiastek.
Dlaczego warto używać naszych tamperów? Dlatego, że do ich powstania włożyliśmy wiele trudu. Dobieraliśmy różne materiały, stosowaliśmy różne kształty stopy i rączki. Konsultowaliśmy projekty z baristami w tym uczestnikami i finalistami mistrzostw Polski Barista i medalistami Latte Art. W efekcie powstał Tamper wysokiej jakości, znakomicie leżący w dłoni, neutralny dla skóry i wody i żywności.
Tampery wykonywane są standardowo o średnicach stopy 56, 57 i 58 mm. Praktycznie wykonujemy również tampery o średnicach od 49 do 60 mm. Stopa może być płaska, wypukła lub ryflowana.
Wysokość rączki to standardowo 70, 72 lub 74 mm, a zastosowany materiał to wysokiej jakości tworzywo sztuczne z atestem dopuszczającym kontakt z żywnością lub szlachetne gatunki polskich drzew.
Cena tamperów klasycznych to 150 zł brutto (122 netto) plus ew. grafika wykonywana na rączce lub stopie. Cena zależna od stopnia skomplikowania i ilości sztuk min. 25 zł.